Saturday, December 31, 2011

BlackBerry Porsche P9981 Yang Awesome
The Ultimate BlackBerry - itu apa yang boleh arenafon ungkapkan. Rekaan BlackBerry edisi khas ini sebenarnya mendapat banyak kritikan dari peminat BlackBerry seluruh dunia. Ada yang mengatakan ianya merupakan rekaan RIM yang paling buruk dan bagi arenafon ianya suatu kelainan yang cuba ditonjolkan RIM bersama Porsche Design ketika pertama kali ia didedahkan arenafon beberapa bulan lepas. Keluarga BlackBerry terbaru ini telah dilancarkan baru-baru ini di Dubai - bertepatan dengan Dubai sebagai sebuah bandar yang penuh kemewahan. Harga yang dilancarkan adalah USD2000 bersamaan RM6200 dan bagi arenafon, harga itu agak keterlaluan namun, arenafon percaya akan ada ramai peminat yang ingin memlikinya memandangkan ianya membawa bersama nama Porsche.


Sebenarnya, BlackBerry Porsche ini diinspirasikan dari Bold 9900, namun ianya direka semula dan diubah sepenuhnya oleh Porsche Design dengan menukar kerangka hadapan dari bahan stainless steel dan diletakkan kemasan kulit pada kerangka belakangnya.

Prosessornya 1.2GHz QC8655, RAM ditingkatkan kepada 1GB dengan memori dalaman 8GB. Kameranya dikekalkan kepada 5MP dengan rakaman video HD 720piksel. Kamera 5MP menjadi standard kepada sistem operasi BlackBerry OS7. BB OS7 yang digunakan pada smartphone ini mendapat sentuhan semula dari Porsche Design dengan rekaan icon baru dan font edisi khas.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...